Hoftuyn - Dè streekwinkel

Het asperge seizoen is weer begonnen .
Onze winkel is weer open op de volgende dagen :

Dagelijks op dinsdag t/m donderdag vanaf 13:00 - 17:00 .
Vrijdag van 10:00 - 17:00 en op zaterdag van 9:00 - 16:00 .
Op zondag en maandag zijn we gesloten.


Uw dagelijkse boodschappen uit uw eigen streek !

Het assortiment van onze streekwinkel is zorgvuldig samengesteld uit lokaal geteelde en geproduceerde producten van agrarische leveranciers en producenten met oog voor smaak en kwaliteit. Geen import uit verre landen maar duurzaam en veilig geteelde en geproduceerde producten eenvoudig bij u om de hoek afkomstig van lokale ondernemers met passie voor hun vak en product. In onze online streekwinkel bent u bij ons aan het juiste adres voor verse groenten, het lekkerste fruit, vers brood, aardappelen en aardappelprodukten, zuivel en kaas en nog veel meer fijne streekproducten. Via onze webshop kunt u uw dagelijkse levensmiddelen bestellen en afhalen in onze winkel/magazijn (ook buiten openingstijden af te halen) of u kunt uw bestelling tegen een kleine bezorgvergoeding eenvoudig thuis bezorgen.

  • oog voor smaak en kwaliteit
  • duurzaam en lokaal geteeld
  • geteeld naar Nederlandse eisen voor voedselveiligheid
  • eerlijke prijzen voor consument en producent
  • lage CO2 footprint


Zijn de producten altijd verkrijgbaar ?

Een groot aantal producten zijn vrijwel een jaar rond verkrijgbaar in onze online streekwinkel , zoals aardappelen, brood, hardfruit, boter, kaas, eieren, vlees, vis, zuivel, sappen en dranken. In verband met de seizoenen zijn met name verse groenten en (zacht)fruit helaas niet het jaar rond verkrijgbaar. Via de nieuwsbrief houden we onze klanten op de hoogte wanneer de oogst begint van deze tijdelijke produkten. Download gratis de groentekalender  / de fruitkalender / de kruidenkalender . Met de kalenders van Velt ontdek je per maand van welke groenten je kunt genieten. Als je seizoensgroenten en -fruit dicht bij huis koopt (of zelf kweekt), dan weet je waar je voedsel vandaan komt en verklein je je 'ecologische voetafdruk'. In onze fruitkalender hebben we een aantal zuiderse vruchten opgenomen omdat ze zo zijn ingeburgerd in onze eetgewoonte dat we er moeilijk omheen kunnen. Toch zijn ook deze fruitsoorten seizoensgebonden.
Waarom zou ik kiezen voor streekprodukten ?

Leven op het ritme van de seizoenen geeft voeding een extra dimensie. Je kijkt uit naar de eerste aardbeien in mei en het lange wachten beloont je met de beste smaak. Kolen in de winter nopen tot creativiteit, maar geven ook een extra portie vitaminen. Seizoensgroenten hoeven geen warm gestookte serres, maar genieten van natuurlijke warmte en zonlicht. Bijna alle groentesoorten zijn gebonden aan een bepaalde groeiperiode in het jaar. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste informatie over de beschikbare vers-produkten.